Tartószerkezet optimalizálás

Mindig lehet javítani

Jobb, ellenállóbb, könnyebben kivitelezhető?

Optimalizálás

Számtalan ponton lehet egy épület “csontvázát” javítani. Ha tudjuk mi a cél, tudunk segíteni.

Lehet egy terven javítani? A válasz az, hogy szinte mindig.

A mai modern informatikai eszközök megfelelő szakértelemmel párosítva olyan kombinációt eredményezhetnek, amelyben az eredeti tervekhez képest jelentősen jobb változatok születhetnek.

Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy amíg korábban egy terv esetében a statikus kizárólag korábbi tapasztalataira alapozva néhány változatot tudott kiszámolni, addig ma az informatikai eszközökkel akár több millió lehetőséget tudunk összehasonlítani.

Optimalizálás

Mikor érdemes egy terv optimalizálásával foglalkozni?

Számos olyan eset van, amikor egy épület, építmény statikai tervének optimalizálása kifejezetten indokolt!

N

Nagyobb beruházás esetén

Minél nagyobb egy beruházás, annál valószínűbb, hogy a statikai tervek optimalizálása révén nem csak jobb, de olcsóbb is lesz a projekt kivitelezése.

N

Nehéz, kritikus a kivitelezés

Bizonyos ingatlanokat könnyebb, másokat nehezebb kivitelezni. Ez az építmény jellegétől, a terepviszonyoktól, megközelíthetőségtől és más környezeti adottságoktól egyaránt függ. Minél bonyolultabb a kivitelezés, annál többet  segíthet egy átgondolt statikai terv.

N

Túl drága az eredeti terv

Előfordul, hogy az eredeti tervek egész egyszerűen nem férnek bele a költségvetésbe, ezért valahol faragni kellene anélkül, hogy a funkcionalitás és a biztonság sérülne. A tartószerkezet optimalizálása ilyenkor egy megoldás lehet.

N

Extrém terhelés, felhasználás

Minél szélsőségesebb terhelésnek kell egy építménynek megfelelnie, annál inkább túl kell biztosítani azt, ami költséges. A túlbiztosítás okos megválasztása éppen ezért rendkívül fontos lehet a költségek szempontjából.

Az eredmény:

Jobb, könnyebben kivitelezhető és biztonságosabb építményt kaphatunk a statikai tervek optimalizálásával.

Az átlagos nem elég jó!

Mi a lehető legjobb megoldást keressük.

Tekintse meg további szolgáltatásainkat, amelyekkel a segítségére lehetünk.

Tervezés

Az ideális tartószerkezet az építmény igényeihez igazítva.

A szerszámosbódénak és napi több tízezres áthaladó forgalommal bíró hídnak nem ugyanolyan statikai teherbírást kell elviselnie.

A statikus feladata az, hogy olyan tervvel segítse az építész és a kivitelező munkáját, ami egy biztonságos, költséghatékony és könnyen kivitelezhető építményt eredményez. 

Szakértés

Segítünk megmondani, hogy egy ingatlannak, szerkezetnek milyen az aktuális statikai állapota.

Az egyik legnehezebb kérdés egy gyakran sok évvel, esetleg évtizedekkel korábban épült ingatlan kapcsán eldönteni, hogy az milyen teherbírással rendelkezik. Ez különösen nehéz akkor, ha nem állnak rendelkezésre a tervek és a kivitelezés során készült dokumentumok.

Egyedülálló műszereink segítségével azonban ma már pontosan és roncsolásmentesen fel tudunk mérni bármilyen ingatlant és meghatározni annak VALÓS terhelhetőségét.

Műszaki ellenőrzés

Szakértőként tudunk jelen lenni a kivitelezésekkor is.

Sok időt töltöttünk építkezéseken pontosan azért, hogy minél jobban megértsük és átlássuk, hogy miként készül el egy építmény. Ennek eredménye hogy jobb terveket tudunk készíteni.

Ugyanakkor a statikai tevékenységhez kapcsolódóan műszaki ellenőrzést is tudunk nyújtani.